DANSTECHNIEK EN -EXPRESSIE

Zondag 31 maart 2019 geven de dansdocenten Phyllis Kneefel ( techniek) en Joke de Heer (expressie) een bijzondere dansworkshop dag. Deze danszondag wordt georganiseerd door het Dansers Collectief Hoorn

Vaak zijn technische- en expressieve dans gescheiden werelden. Ballet, jazz, moderne dans, urban, wat is er technisch gesproken allemaal mogelijk met het lichaam? Binnen deze dansdisciplines geeft de docent meestal aan wat er gedanst wordt. Alle dansers doen dezelfde bewegingen na. Het gaat o.a. om het verfijnen van de afgesproken bewegingstaal.

technische foto Phyllis.jpg

Dansexpressie is improvisatie, exploratie en creatie van iemands persoonlijke danstaal. De docent geeft input om het individuele dansproces van de dansers op gang te brengen. Het gaat om inhoud en /of beeld vertalen naar dans. Om vervolgens tot een gezamenlijke dansbeleving en/ of compositie te komen.

P1230134.JPG

Wat is er nu mooier dan deze twee verschillende uitgangspunten in dans te combineren en elkaar te laten versterken? Phyllis Kneefel en Joke de Heer geloven beiden in deze krachtige combinatie. Dans krijgt hierdoor zowel bij technisch als expressief geschoolde dansers meer zeggingskracht.

Op de danszondag gaan we techniek en expressie combineren en aanbieden vanuit een thema. Laat je als dansers uitdagen, durf los te komen van wat je gewend bent en verras jezelf over de mogelijkheden die je hebt zowel fysiek als expressief.

Zondag 31 maart in de Blauwe Schuit, Vredehofstraat 7a, Hoorn

Van 10.30 tot 16.30  Inloop met koffie/thee vanaf 10.00 u

Prijs: € 60,00

Lunch zelf meenemen.

DCH zorgt voor koffie/thee/sap 

Info en aanmelding: danserscollectief@live.nl 

of jokedeheer@planet.nl


Terug naar overzicht

Bekijk ook

Website laten maken door Modual.